Строителство на еднофамилни къщи

featured-3-minСтроителна фирма „Комплексни ремонти” ООД извършва строителство на еднофамилни къщи  с прилежащата им инфраструктура, както и всички довършителни работи.

Защо да изберете нас?

В живота на почти всеки човек настъпва момент, в който той пожелава да има свой собствен дом – проектиран и изпълнен според собствените му разбирания за стабилност, комфорт, красота, уют и хармония. Ние притежаваме богат опит в проектирането, строителството и документалната част, свързана с изграждането на този вид сгради. Спецификите на отделните работни процеси са ни добре познати, което ни дава самочувствие да консултираме с увереност клиентите си по време на всички етапи на изпълнението - от избора на подходящ архитект, специализиран точно в този вид проектиране, консултиране на парцела и неговото проучване, усъвършенстване на работните проекти и одобряване на подходящите материали за строителството, до цялостното изграждане на сградата и довършителните работи.

Проектирането и изграждането на индивидуална къща с двор е специфична задача, за която клиентът/инвеститорът се нуждае от опитни професионалнисти. Компромиси от никакво естество не бива да се правят!

Домът под формата на индвидуална къща винаги буди у собственика едно по-специално отношение поради уникалността на имота, специфичното усещане да живееш в къща с двор, многото възможности за комфорт, които един такъв дом дава на семейството Ви. В крайна сметка, днес мечтата на почти всеки от нас е да обитава и притежава собствена къща с двор, което е достатъчно основание да подходим с особено голямо внимание и да се погрижим всичко да бъде изпипано до последния детайл.

Парцел за стоителство

Изборът на мястото, където да изградите вашия нов дом също е от голямо значение. Парцелът, който ще изберете е важно да е водоснабден и електрифициран, и по възможност да е в регулация. Ако парцелът не е в регулация, то процедурата, с която ще се смени предназначението на парцела, ще ви струва допълнителни средства и време.

Поради тази причина, само в случай, че мястото, което сте харесали е наистина уникално – като изложение, местоположение и цена, допълнителната инвестиция и време за регулация на парцела си заслужава.

Архитектура на сградата

Архитектура на сградатаСпоред изложението и местоположението на парцела се разработва и архитектурата на къщата. Така например, планинският тип къща се проектира в планинските райони. Скосяванията на покрива на този тип къщи са по-стръмни, с идеята снеговете по-бързо да се свличат от покрива и да не тежат на цялостната конструкция.

Морският тип къщи са с по-големи и слънчеви веранди и тераси, по-големи прозорци, фасадите са боядисани в светли тонове, които отрязяват слънчевите лъчи през горещите летни дни и така температурата във вътрешността на помещенията се поддържа по-ниска. 

Според това какъв е наклонът на парцела, може да се приложи терасиране и изграждане на подпорни стени или самата къща да се проектира по такъв начин, че нейната основа да следва терена, а съответните приземни пространства да бъдат подходящо усвоени.

Енергийно-ефективни материали

Енергийна ефективностМатериалите, които залагаме при изготвянето на индивидуалния проект за еднофамилна къща или вила, са максимално качествени, екологино чисти и щадящи околната среда. Ние ценим чистата природа и здравословната среда на обитаване, затова и нашите проекти са възможно "най-зелени" и енергийно-ефективни. 

Ние сме запознати с най-новите тенденции в зеленото и енергийно-ефективно строителство. Къщите, които изграждаме са максимално пасивни, добре изолирани, лесно провертяеми, светли и просторни.

Вътрешните пространства "дишат", имат свой ритъм на отопление и охлаждане в зависимост от сезоните, а прозорците, които проектираме пропускат необходимото количество дневна светлина, така че вътрешността на къщата да е добре осветена през всички часове на деня.

 

Срок за изпълнение и гаранция за качество

Срокът за изпълнение на къща или вила по индивидуален проект до ключ може да варира между 9 и 12 месеца в зависимост от сложността на проекта и метеорологичните условия през годината. Ние не правим компромиси с качеството на изпълнение, затова и сроковете, които ви предлагаме са добре обмислени.

Ние знаем всичко необходимо за проектирането, изграждането и дори поддръжката на една къща за постоянно обитаване или ваканционна къща.

Екипът на „Комплексни ремонти” ООД е на разположение през целия процес - от изготвянето на идейния и технически проект, до изпълнението на проекта, довършителните работи и обзавеждането.