Строителни ремонти

aboutСтроителна фирма "Комплексни ремонти" ООД извършва комплексни строителни ремонти в София и областта. Ние поемаме отговорността за цялостното координиране и изпълнение на Вашия обект.

Работим професионално, с качествени материали и не си позволяваме компромиси. Услугите, които предлагаме започват с подробен оглед на обекта, след което Ви се изготвя максимално точна и изчерпателна оферта. При приемане на офертата от Ваша страна се изготвя календарен план със срокове за отделните видове работи.

 

 

Ще посочим основните строителни процеси, които характеризират комплексния ремонт:

 • Направа на нова ел. инсталация или преработка на стара
 • Направа на нова ВиК инсталация или преработка на вече съществуваща такава
 • Направа на замазки при необходимост от изравняване нивото на пода
 • Подмяна на стара дървена дограма с PVC
 • Обръщане на отвори около врати и прозорци
 • Направа на окачени тавани с цел топлоизолация, инсталации и изравняване на повърхността
 • Шпакловка на стени и тавани
 • Полагане на настилки и облицовки
 • Боядисване на стени и тавани или направа на декорации
 • Монтажи на осветителни тела, ел. уреди, санитария и други
 • Монтаж на интериорни врати и обзавеждане

Ремонтни дейностиПри повечето ремонтни дейности се започва с най-неприятната част за клиента, а именно къртене и изхвърляне на строителните отпадъци. С оглед на това, че тази част е свързана с мръсотия и шум, целта е процеса да се случи максимално експедитивно и чисто. Фирмата ни разполага с цялата гама от механизация за този вид работи, както и със специализиран транспорт и контейнери.

След почистване на строителната площадка се започва с бетонови и  зидарски работи (ако са предвидени), както и с електро, ВиК, ОВК и други инсталации. След изпълнението на грубите процеси се монтират или се сменят дограмите, ако има съществуващи такива. Ние ще Ви консултираме в избора и конфигурацията на Вашите врати и прозорци, като Ви информираме за техническите им характеристики.

След проверка на нивата на пода и неравностите по стени и тавани се планират и изпълняват необходимите изравнителни замазки и мазилки или се изпълнява сухо строителство. След приключване на този етап се пристъпва към изпълнението на така наречените довършителни работи. Мокрите помещения са изключително важни и затова към тях подхождаме с особено внимание и прецизност.

Всички материали трябва да са внимателно подбрани и с нужните еластични и водоотблъскващи качества. При вече залепени подови и стенни облицовки остава да се направят монтажите. Тях изпълняваме накрая, след приключване на целия ремонт, за да запазим санитарията и обзавеждането невредими.

Концентрираме се върху настилките на основните помещения. Тук вариантите са безброй: гранитогрес, камък, саморазливни подове, естествен или ламиниран паркет и други. Най-важното при варианта да се изпълняват подовите настилки преди стените и таваните е след като ги завършим, същите да се защитят и облепят перфектно. Запазването на вече направеното е компонент, който често се подценява.

 

Сухо строителство

 

suho-stroitelstvo-new-minЧаст от мокрите процеси могат да се заменят с изпълнение на така нареченото „сухо строителство”. Основата на сухото строителство са плоскостите гипсокартон. Предимствата им са безспорни – той е траен, екологичен, лек, след импрегниране и влагоустойчив, пожароустойчив, изолиращ материал и оптималното средство за постигане на функционални и ефектни решения. Паропропусклив е, т.е. може да “диша” заради множеството пори в гипса. А това означава, че регулира относителната влажност в помещенията - когато тя нарасне, гипсокартонът я поема и отново я отдава след изсъхване на въздуха. И особено важно - всичко става бързо, без мокри и мръсни процеси, а резултатът е естетична визия на разумна цена.         С този метод на строителство се постигат и разнообразни интериорни решения, скриват се дефекти на грубото строителство, както и тръби и инсталации.

Довършителни работи

Довършителни работиПристъпваме към избор на стенни и таванни покрития. В нашият шоурум или в нашият мострен апартамент може да разгледате огромно разнообразие от декоративни мазилки, латекси, както и декоративни профили и розетки. След окончателния избот на вида и цвета на финишният слой се правят нужните шпакловки, машинно шлайфане и полагане на декорациите или боята.

За това изпълнение фирма „Комплексни ремонти" ООД  разполага с отлчично подбрани и обучени бояджии и декоратори. След приключване на строителните процеси качествено и в срок се пристъпва към почистване и приемане на обекта.

Ние разполагаме със собствен склад за строителни материали и магазин за бои и декоративни мазилки, които доставяме директно до обекта.